top of page
חיפוש

עונים לכל הפונים

  • פלא יועץ
  • 25 בפבר׳
  • זמן קריאה 2 דקות

אחת המחלקות הבולטות ואולי החשובה ביותר בארגון 'פלא יועץ', היא האגף המקצועי, אליו בעצם מגיעות כל הפניות בשלל התחומים האפשריים,  חינוך, נפש, רגש ועוד. כאן מרכזים את כל המאמצים, כדי שהבעיה תבוא על פתרונה, לשביעות רצון הפונה.

 

אחד מבכירי האגף, הוא הרב יעקב פלדמן, שמעניק לנו סקירה קצרה ושופך 'אור' – כמשמעו וכפשוטו, על הפעילות שמתנהל בין כתלי האגף שלו, שההגדרה 'הצלת נפשות', הולמת ללא ספק, חלק גדול מהפניות.

 

"לאגף שלנו, יש שני תחומים עליהם הוא מופקד. זה הנוגע לפונה שמבקש להיעזר בניסיון המקצועי הרב של הארגון והחלק של ה'מטפל'.

 

תחילה לפונים.

 

"מגיעות אלינו פניות כאמור, בקשת רחבה של נושאים. כל אחד עם הקושי והאתגר שלו. לפעמים הפונה מדבר בשם 'עצמו', לפעמים זה אבא שמתמודד עם בן, או ר"מ בישיבה שמתמודד עם תלמיד, ולפעמים מדובר בנושא זוגי שלמרות שלכך יש לנו אגף ייעודי, הרי שבגלל אלמנטים ספציפיים במקרה, הוא מועבר אלינו לבדיקה וכיוצא באלו.

 

"טווח הגילאים שעליהם נסובה פעילות האגף, נע בדרך כלל בין 4- 20... כן, לפעמים צריך לדעת איך מתמודדים עם ילד בגיל רך כזה... כשהפונה מבקש להישאר אנונימי, מסיבה כלשהי, אנו כמובן מכבדים את רצונו ומטפלים בו בדיסקרטיות המתחייבת".

 

"לאחר שאנשי האגף שלנו מרכזים את כל הפרטיים האפשריים הנוגעים לפניה, היא מועברת לעיונו של נשיא הארגון הגאון רבי דוד לוי שליט"א. בכל יום, מקדיש הרב לוי שעה ארוכה לבחינת המקרים באופן פרטני, יחד עמי. אם חסרים פרטים, כדי לקבל את חוות דעתו אודות אופן המשך הטיפול, אנו דואגים להשלים זאת. בעינו הבוחנת ובניסיונו העשיר ובעיקר בסייעתא דשמיא הגדולה שלו, רבי דוד קובע לאן יש לנתב כל פנייה.

 

לפעמים שולחים לרופא, לעתים לפסיכולוג, מטפל רגשי, דידקטי, קלינאי תקשורת ועוד, הכל תלוי בסיפור."

 

כאן אנו עושים אתנחתא והרב פלדמן, מציין כי אנשי המקצוע האמורים, נמצאים ברשימה קפדנית של פלא יועץ, אליהם מועבר המקרה. כדי להיכנס לרשימה, על המטפל לפנות למשרדי הארגון ולמלא טופס מיוחד שבו הוא מפרט פרטים טכניים, לאיזו קטגוריה הוא שייך? מה הוא למד? אלו תעודות ברשותו ולאחר בחינת הפרמטרים ועמידה בתנאי הקבלה של הארגון, ממליצים על שיבוץ המטפל. "למותר לציין שזה – כמו המקרים עצמם- כרוך בעבודת שטח גדולה ומייגעת".

 

אבל כאן באגף, לא סיימו את עבודתם בעצם הפניית המקרה, לגורם המקצועי הרלוונטי. פה ממשיכים את המעקב, עד שמתברר שהפניה – הגיעה לפתרונה. "לפעמים זה לוקח שבועות ספורים ולפעמים זה גם יכול לקחת שנים", חושף הרב פלדמן, "אנו עורכים מעקב הדוק לאורך התקופה, על פי הצורך. לפעמים צריך להיות בקשר עם המטפל, עם הפונה, או עם מי שהפנה. לפעמים המטפל 'סוחב' אצלו את הפניה שנתיים- שלוש, ואז יש לוודא, האם משך הזמן הזה אכן מוצדק.

 

באגף מוודאים, שהפונה שלעתים נמצא בסוג של מצוקה, אכן יישם את ההמלצה ופנה לגורם המקצועי. הוא מקבל רוח גבית ודרבון מאנשי האגף, לא להרפות ולהיות עקבי, עד לסיום העיסוק בבעיה.

 

כשהרב פלדמן מתבקש לחשוף נתונים, כמו מספר פניות ביום, הוא מפתיע: "כמובן שזה אינדיבידואלי, אבל כבר קרה שהגיעו אלי תריסר פניות חדשות ביום שהיינו צריכים לטפל בהם, במקביל למעקב אחר הפניות הישנות"...

 

ומסתבר, שגם רבי דוד המנצח על המלאכה, לוקח כל מקרה כאישי וממשיך להתעניין לאורך כל התקופה, בגורלו של כל פונה...

 

העומס גדול. הנחישות לעזור רבה. מה שצריך כמובן זה ברכה וסייעתא דשמיא, להיות שליחים טובים.

Comments


bottom of page