בעניינא דיומא: כך מכינים את החניכים לקראת חג הפסח
- פלא יועץ
- 12 באוק׳ 2020
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 11 בינו׳ 2021
במקום רק להגיב כל הזמן על מה שקרה בעבר - מסבירים תמיד ב'פלא יועץ' - צריך לעבור לעמדה של מנהיג ומוביל בדרך החינוך.
זה הוא הקו המנחה של פרויקט 'על פי דרכו' במרכז 'פלא יועץ'. הם פועלים, בדיוק כפי שהם מאמינים. ובהצלחה!

"במקום רק לבדוק כל העת למפרע מה קרה ומה צריך לתקן, אנחנו מסתכלים קדימה ומתכננים את העתיד", אומר הרב אברהם ויטמן יועץ חינוכי ומנהל פרויקט 'על פי דרכו' ומסביר, "אפשר לשקוע בעבר הכואב ואפשר לתכנן את העתיד שיהיה טוב יותר. כאשר מדובר בחניכי הפרויקט 'על פי דרכו', אנחנו בוחרים להפגש עם כל החונכים של הפרויקט, לצפות את העתיד הקרוב ואת אירועי החודש הבא ומכינים את החניכים לקראת מה שעומד להגיע".
ואחרי הכנות כאלה, לא פלא שהתוצאות תמיד טובות יותר - מאשרים ההורים.
למעשה, כך פועלת תכנית העשרה לחונכים מטעם פרויקט 'על פי דרכו', שמהווה תכנית השתלמות, במהלכה מתכנסים כל צוות החונכים מדי חודש בחודשו, בה הם מתעדכנים ומעלים נושאים חינוכיים מגוונים על השולחן ובצורה משותפת מחליטים כיצד לקדם את הילדים.
בתקופה של חגים, כמו חג הפסח, הנושאים הרלוונטיים הם ענייני המועד והרקע המלא שלהם, כך מגיעים החניכים מוכנים ובשלים, בהבנת מהות החג וכל ענייניו ומשפטיו.
"כאשר מדובר בילדים שמתקשים בלימודים או מקשיים רגשיים, הם לא תמיד רוכשים את הידע כמו שאר בני גילם ויודעים מה עומד לקרות בחג, הם לא קולטים זאת מהסביבה ומתבלבלים כל פעם מחדש. הם זקוקים לקבל את הידע בצורה פרטנית, לפי הכישורים האישיים. כשאנחנו מתכננים איתם את העומד לבוא, אנחנו מונעים מהם את הקשיים, לפני שהם נופלים עליהם", מסביר מנהל הפרויקט.
בין השאר, נבנה סדר יום עבור החניכים בימי בין הזמנים, שוב כדי להוביל את המשנה החינוכית ולא להגרר לתגובות בדיעבד. החונכים אף גם שומרים על קשר עם החניכים במהלך ימי בין הזמנים.
המבט קדימה, משתלב עם סיכום זמן חורף שעבר על פרויקט 'על פי דרכו' בהצלחה מרשימה, כאשר המעקב אחרי התקדמות החניכים, בכל התחומים החינוכיים, הלימודיים והחברתיים. על פיהם מתברר כי במקרים רבים הוביל הדבר לשינוי מקיף בקרב שאר בני המשפחה וההורים, אשר למדו לקחת אחריות על עצמם ולהכנס למעגל טיפולי, על מנת לפתור בעיות אחרות ולהתחיל הכל מחדש, בס"ד.
Comments